06 april 2008

Mer morot

Svärmor lämnade ett bidrag till morotstipsen, inte i kommentarerna eller i mailens inboxen, utan det stoppades som sig bör ner i brevlådan. Hur som helst det görs i all hast och med en kombination som åtminstone inte jag har tänkt på tidigare.
Har inte hunnit prova, men den som är först ut får gärna lämna smakbetyg.

Morotsallad med fetaost

4 grovrivna morötter
75 g smulad fetaost

4 msk hackade valnötter
1 dl finhackad bladpersilja
olivolja


Blanda samman alla ingredienserna till en sallad. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer olivolja.

Här kan du läsa mer om nordiska smaker, närodlat och oväntade ingredienser i maten på danska Michelinbelönade krogen Noma.

I Sverige har Leijontornet som nyligen fick sin första Michelinstjärna en snarlik inriktning som Noma. En av deras leverantörer är Matbruket. Det borde finnas en alldeles speciell guldstjärna till de krogar, leverantörer och odlare som brinner för att förse oss med mat med riktiga smaker.

1 kommentar:

Rebecca sa...

Man kan i princip säga att jag provat salladen. Jag brukar nämligen äta valnötsbröd med riven morot, fetaost och persilja (eller andra örter) på. Smakerna blir ju desamma, och det är en slående kombination!