09 mars 2008

Makens salami


Tryffeldrabbning, tryffelchock eller så har vi helt enkelt fått fnatt på tryffel. Jag köpte tryffelparmesan i fredags och maken kom hem med både tryffelsalami och tryffelolja från Pallas Delikatesser i Hötorgshallen. Med sin väldigt speciella doft och nötaktiga, lite syrliga smak är tryffel förmodligen en smak som delar folk i två läger. Antingen älskar man den eller så hatat man den. Att vi tillhör lovers är tämligen uppenbart. Ni i den andra gruppen gör bäst i att sluta läsa här, för att undvika illamående.

Själva tryffelsvampen är hutlöst svindyr och mitt tips är att istället investera i en äkta tryffelolja. Några droppar på pastan, i salladen eller soppan är tillräckligt för att ge ordentligt med smak. Ägg och tryffel trivs ihop på ett väldigt bra sätt. En omelett med grovriven parmesan och några droppar olja kommer att inbringa extra pluspoäng på påskbordet. Och makens tryffelsalami är absolut värd ett extra
besök i Hötorgshallen.

Här finns allt du vill veta om tryffel men inte vågat fråga om.

Inga kommentarer: