02 januari 2008

Hemkörda chicken nuggets


Fullt av lekande barn i huset. På lunchmenyn står hemgjorda chicken nuggets. Vuxenvarianten har ett täcke av parmesan, persilja och vitlök. Doppa i sweet chilisås tillsammans med nudlar eller bara en sallad. Lunchen är serverad.

Chicken nuggets

400 g kycklinglårfilé
1 uppvispat ägg
skorpmjöl och sesamfrön
finhackad persilja, vitlök och finriven parmesan

Skär filéerna i mindre bitar. Blanda skorpmjöl, sesamfrön, salt och peppar på en tallrik. Eller något vuxnare; persilja, vitlök, parmesan, salt och peppar. Doppa bitarna i ägg och rulla i blandning till de är helt täckta. Stek gyllenbruna på medelvärme. Lägg till nudlar, sallad och sweet chili och lunchen är klar.

2 kommentarer:

Emma sa...

Mmm vad gott det såg ut. Jag har också testat göra egna nuggets en gång. Men då med tortilla chips och ströbröd. Men det här såg godare ut.

Ninna sa...

Det var enklare än jag trodde och barnen åt som galningar, av sesamfrövarianten.