04 december 2007

Vardagsrisotto


Risoni har blivit min vardagsvariant av risotto. Den kokas på samma sätt som en risotto, med lite buljong i taget och ständig omrörning. Men med den positiva skillnaden att det är klart på 11 minuter. Serveras med valfritt tillbehör. Här blev det kantareller ur frysen som stektes knapriga och rördes ner tillsammans med lite parmesan. Älgfärsbiffar och rostad palsternacka, tisdagsmiddagen är klar.

Risoni-risotto

4 dl risoni
8 dl lantbuljong
1 finhackad schalottenlök eller en liten gul lök
1 dl grovriven parmesan

Fräs löken i lite olivolja, den ska mjukna, inte få färg. Häll i risonin och hälften av buljongen. Koka sakta under ständig omrörning och späd med mer buljong allteftersom. Avsluta med att röra i lite smör, parmesan och smaka av med salt och peppar. Därefter är det bara att plussa på med sitt favorittillbehör.
Älgfärsbiffarna gjorde jag som vanliga biffar men med färsk finhackad timjan, 3 krossade enbär och 1 dl lingon rörda med pyttelite socker.


Inga kommentarer: