20 december 2007

Smarrig kompis till julbubblor


Det bjuds på julbubbel medan det slamras och stökas i köket inför årets julbord. Bubblorna vill gärna ha en smarrig kompis. Kantareller från frysen får fräsa med vitlök och szechuenpeppar, för att strax därpå landa på en ugnsvarm brieost. Ta en bit med rejält mycket kantareller på en delikatessknäcke. Ta en bit till, skål och merry Xmas.

Varm brieost med kantareller

en hel brieost
1 påse frysta kantareller
, kan bytas mot soltorkade tomater
1 finhackad vitlöksklyfta
en nypa szechuenpeppar

Fräs kantarellerna i smör tillsammans med vitlöken smaka av med mortlad peppar och salt.
Värm under tiden osten i 180 graders ugn tills den känns mjuk.
Om man inte har kantareller så kan man göra en röra på finhackade soltorkade tomater, vitlök och basilika och lägga på osten innan den ställs in i ugnen. Lika svårt att motstå.

Inga kommentarer: