01 december 2007

Pumpa hjärta kyckling


Snabblunch, här handlar det om 100 procent improvisation av det som råkar finnas hemma. En bit knallorange pumpa lyser mot mig när jag öppnar kylskåpsdörren. Okej då, du får komma ut men bara om du tar med dig kycklingfiléerna.

Snabb kycklingsallad

2 kycklingfiléer
1 bit pumpa eller 2 sötpotatisar
1 rödlök i klyftor
några nävar rucola och babyspenat
6-8 stora skogschampinjoner
1 finhackad vitlöksklyfta
1 liten bit chèvre
en näve pumpafrön
kärnor från ett halvt granatäpple

Skär kycklingfileérna i smala remsor, jag penslade dem med lite indisk chilisås, och grillade dem snabbt i ugnen. Skär pumpan eller sötpotatisen i mindre bitar och ugnsbaka tillsammans med rödlöken. Krydda med olivolja, salt och peppar.

Under tiden fräser du skogschampinjonerna tillsammans med vitlöken på svag värme i ordentligt med olivolja. När allt är grillat, stekt och ugnsbakat, blandas det ihop med salladen i en stor skål. Toppa med bitar av chèvre och kärnor från granatäpple. Klart.

2 kommentarer:

Emma sa...

Indisk chilisås låter intressant, gör du den själv?

Ninna sa...

Nej, nej, den kommer från vanliga mataffären och heter Kashmiri Chilli sås. Här finns en bild.
favoritmat.blogspot.com/2007/11/en-doft-av-indien.html