25 november 2007

Lagom långsam gryta för otåliga


Det här är en av mina Jamie favoriter. Allt läggs direkt ner i grytan som sedan klarar sig själv i ugnen i en och en halvtimme. Få och enkla ingredienser som gör det svårt att misslyckas. Jag använder majskycklingbröst, Jamie tar kycklinglår med ben. En viktig detalj dock, tomaterna måste vara av bästa kvalitet. Söta och goda, ekologiska och gärna de vilda som är i olika färger. Blir extra snyggt på fatet.

Kycklinggryta med vilda tomater

900 g kycklingbröst, jag valde majskyckling
en hel kruka basilika
1 ask vilda eller annan sorts söta tomater
1 hel vitlök, fördelad i skalade klyftor
1 röd finhackad chilifrukt
5-6 skivade potatisar
1 burk cannellinibönor

Salta och peppra kycklingbrösten och lägg dem i en ugnssäker gryta. Strö över basilikablad, stjälkarna kan hackas och tas med. Lägg i delade tomater, potatisskivor, hela vitlöksklyftor och chili. Rör runt så att allt blandas och några av tomaterna hamnar under kycklingen. Ställ in i 175 graders ugn i cirka en och en halvtimme. Skölj bönorna i kallt vatten och häll i dem mot slutet. Gud vad gott.


Inga kommentarer: