14 november 2007

Ja tack till burkmat


Bönor och tomatsåser i burk finns alltid som lagervara hos mig. Jag älskar bra burkar som tillsammans med någon grönsak lätt fixar en middag. I kväll samsas de med kycklinglår men det skulle lika gärna varit salsiccia eller köttbullar på tallriken.

Burkbönragu

1 burk stora vita bönor
1 burk cannellinibönor
1 burk cocktailtomater
1/2- 1 burk tomatsås
3-4 finhackade salviablad
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 tärnad zucchini
en nypa socker


Låt zucchinin,(morötter eller aubergine går lika bra) salvia och vitlöken fräsa en stund i lite olivolja. Häll på cocktailtomater och tomatsås och allt puttra på svag värme i ca 20 minuter. På slutet vänder man ner i bönorna, rör om försiktigt och låter allt bli varmt.

Inga kommentarer: