16 oktober 2007

Vild röra


Jag jagar inte älg utan försöker snarare undvika dem i svampskogen. Däremot händer det i oktober att jag av någon anledning får med mig ett platt paket fryst viltskav från affären. Det blir till viltröra, inget man trillar av stolen för, men ett gott och gediget hantverk.

Vild röra med trattkantareller och mandelpotatis

2 paket viltskav
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 liter trattkantareller
1 grovriven palsternacka
2 grovrivna morötter
2 msk honungsdijonsenap
1 dl matlagningsgrädde
2 dl medelhavsyoghurt
rårörd lingonsylt eller färska lingon
färsk timjan

Fräs lök, vitlök, kantareller, palsternacka och morötter i olivolja. (Att grovriva rotfrukterna går snabbare och de slinker med lätthet in i barnmunnar.) Lägg i viltskaven och stek nästan klart. Blanda ner grädde, yoghurt och senap. Smaka av med salt, peppar, timjan och lingon. Mandelpotatis, sockerärter och liten sallad. Kom och ät.

Inga kommentarer: