25 oktober 2007

Närlagat


Ibland finns kvällens middag inom närmre räckhåll än man kan föreställa sig. Öppnade kylskåpsdörren och det här blev resultatet. Inte så dumt eller hur?

Potatis och rucola frittata

6-7 kokta potatisar
1 rödlök
2 selleristjälkar
1 påse rucola
5 ägg
2 dl grovriven parmesan


Finstrimla sellerin och skär potatis och rödlök i mindre bitar. Ett bra tips om man inte redan har kokt potatis är att hälla vatten och lite buljong direkt i pannan, lägg i potatisen och låta det koka tills all vätska är borta. Därefter lägger man i lök och selleri, häller på olivolja och låter det fräsa tills grönsakerna mjuknar. Dags för rucola, eventuellt lite mer olivolja och blanda runt ordentligt. Vispa samman 5 ägg, salt och peppar och häll över. Strö över parmesan och låt stå på svag värme tills äggen stelnat och fått fin färg. Tillsammans med sallad, tomater och proscuttio eller valfritt tillbehör. Nära och gott.

1 kommentar:

lina sa...

Verkligen inte dumt, ser ju jättesmarrigt ut!