31 oktober 2007

Mer fisk


Ibland blir det för långt mellan fisken på middagsbordet och vi borde definitivt äta mer fisk. Därav denna egengjorda chilisås som lyfter till och med en blek hokifilé. Trivs utmärkt i sällskap med nudlar, broccoli, morötter och sockerärter. Simma lugnt.

Foliebakad hokifilé med purjolök, citrongräs och chilisås

Chilisås
70 g råsocker
1 dl vatten
1 tsk chiliflingor eller 1 finhackad liten röd chili
2 msk färskpressad limejuice
1 tsk fisksås

600 g hokifilé
1 purjolök
2 citrongrässtjälkar (kan uteslutas)
en näve färsk koriander
limeklyftor till servering


Låt vatten och råsocker koka i cirka tre minuter. Lägg i chiliflingorna, rör om och låt blandningen svalna. Därefter rör man ner lime juice och fisksås.
Skär citrongräs och delad purjulök i fem centimeters längder. Lägg dem på ugnsfolie, placera fiskfiléerna ovanpå, häll på lite olivolja, salta och peppra. Vik ihop till ett foliepaket och baka i 200 graders ugn i cirka 15-20 minuter. Lägg upp fisk och purjolök (citrongräset tas bort) på tallrikar och häll chilisåsen över, tillsammans med lite hackad koriander.

Inga kommentarer: