20 september 2007

Extrautrustad falukorv


Korv stroganoff är barnvänligt så det förslår. Jag är alltid lite skeptiskt till innehållet under det märkliga plastskinnet, men eftersom den åker med i kundvagnen då och då, gäller det att göra det bästa av situationen. Jag väljer korv med högt köttinnehåll. Gärna gjord på lamm eller ekologisk om det finns. Korven på bilden är extrautrustad med äpple, kikärter och medelhavsyoghurt istället för grädde. Det ger en lite friskare smak. Mycket grönt vid sidan om. Från start till klart på 17 minuter.

Stroganoff med kikärter

1 falukorv
1 äpple
1 gul lök
1 paket Heinz Tomato Frito, den gröna eller annan tomatsås
1 dl vatten
1/2-1 dl medelhavsyoghurt
1 tsk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
1 burk sköljda kikärter
lite finhackad bladpersilja


Fräs finhackad lök och äpple i lite olivolja. Lägg i falukorvsbitarna och låt det fräsa ytterligare en stund. Blanda ner övriga ingredienser och låt allt koka samman. Eventuellt behövs det spädas med ytterligare lite vatten. Smaka av med salt och peppar och lite finhackad bladpersilja. Kokt broccoli och sockerärter är snyggt till det röda.

Inga kommentarer: