10 augusti 2007

Tre fredagsfavoriter


Lammkotletter, kantareller och pasta. Tre favoriter som blir kvällens middag. Det finns gott om kantareller både i skog och på torg, så jag passar på att frossa. Pastan är så god att kotletterna blir ett bonustillbehör. Att allt dessutom blir klart på en kvart är min fredagsmedlodi. Efter middagen i augustimörkret; kaffe, ett glas kall limoncello och biscotti. Ha en skön kväll.

Kantarellpasta med lammkotletter

lammkotletter till fyra personer
vitlök, timjan och rosmarin

Spaghetti Fibra Bianca från Zeta (fiberrik och supergod)
500 g kantareller
1 liten tunt skivad färsk rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 påse babyspenat
2 dl riven parmesan


Klappa in finhackad vitlök och örter på lammkotletterna. Börja grilla dem när pastan hamnar i vattnet. Fräs svampen i lite olivolja och smör några minuter. Blanda ner lök , vitlök och en skvätt grädde för att lyfta fram smakerna. Fräs ytterligare en stund. Vänd ner svamp, spenat och parmesan i den heta pastan. Smaka av med salt och peppar. Och så lite extra parmesan på toppen.

Inga kommentarer: