29 augusti 2007

Pirayans fisk


Underskatta aldrig presentationen av en maträtt. Inte minst hos den kritiska yngre publiken. Vad blir det till middag?

– Fisk
– Åh, nej

– Ugnsbakad torsk
– Jag äter inte torsk

– Pirayans fisk
– Pax för att laga den!

Lite lekfullhet gör skillnad. Pirayan är en formidabel succé, slutsåld och uppäten varje gång. Tillsammans med broccoli, och morotsrasp: Grovrivna morötter som får fräsa runt med olivolja, salt och peppar i max 30 sekunder, slinker den ner i ett huj.

Pirayans fisk

1 tinat torskblock eller torskrygg för fyra
saften av en citron
några ordentliga klickar smör eller olivolja
1 finstrimlad röd lök


Lägg fisken på folie. Jag brukar använda torskrygg och då blir det ofta ett foliepaket till varje bit. Alla får göra sin egen. Fördela finstrimlad lök över fisken. Lägg på smörklickar eller ringla över olivolja. Häll på citronsaften, salta och peppra. Vik ihop folien och ställ in i 200 graders ugn, cirka 15-20 minuter. På menyn, kokt eller pressad potatis. Broccolin kan bytas mot sockerärter eller zucchini, men morotsraspet är ett måste.

1 kommentar:

mardin sa...

Vill tipsa om www.svenskfisksoppa.se, en webb med just fisksopperecept där bästa receptet vinner fina priser!


Varför inte lägga upp dina recept även där? Jag lovar att rösta på dig!

Mvh
Mardin