20 augusti 2007

En snabbis


Kvällens middag bjöd på grillade kycklinglår, grönsaker i kokossås och pasta. En snabbis. Låren sköter sig själva i ugnen, pastan kokar på sju minuter och såsen görs under tiden. Grunden står Carola Magnusson för, (det vore en dröm att ha henne i skolans kök) jag har lagt till och ändrat lite. Gott blev det.

Kycklinglår med grönsaker i kokossås

10 kycklinglår brukar räcka till fyra personer
1 finhackad vitlöksklyfta
färsk timjan

1 blomkålshuvud
1 broccoli
1-2 röda paprikor
1 näve sockerärter
färsk koriander (kan uteslutas)

Kokossås
3 dl kokosmjölk
1 liten knöl färsk ingefära (ca fyra centimeter)
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt
5 cm citrongräs


Pensla kycklinglåren med lite olivolja. Stö över salt, peppar, en finhackad vitlöksklyta och lite färsk timjan. Grilla i 200 graders ugn i 30 minuter eller tills saften från kycklingen är klar i färgen. Skala ingefäran och skiva den tvärs över för att undvika långa trådar. Mixa kokosmjölk, ingefära, hackad vitlök,chili och hackat citrongräs till en slät sås. Dela broccoli och blomkål i mindre bitar och låt dem vända ner i kokande vatten. Lägg dem i stekpanna tillsammans med finskuren paprika och sockerärter. Häll på såsen och låt allt bli varmt. Servera genast med pasta eller nudlar. Här ska eventuellt koriandern strös över. Klart.

Inga kommentarer: