31 augusti 2007

En ska bort


Vad blir det om man blandar zucchini, en väldigt god italiensk korv av salamityp, färska champinjoner och kyckling? Svar: En ingrediens för mycket. Bort med champinjonerna. Så här efteråt kan jag också erkänna att ta hellre kycklinglår än filéer och körsbärstomaterna blir bättre av att blandas runt i pastan. Men förutom de små justeringarna så blev det smashing. Thank God it´s friday!

Pasta med kyckling, salami och zucchini

kycklinglårfilé ca 8 stycken
spaghetti
en bit kryddstark salami ca 10 cm
1 zucchini
1 ask körsbärstomater
2-3 finhackade vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde
2 dl grovriven parmesan
färsk basilika


Skär kycklinglåren i mindre bitar och stek dem i olivolja. Koka pastan. Lägg zucchini, salami och finhackad vitlök i en egen stekpanna och fräs snabbt tills zucchinin mjuknar. Blanda med kycklingen. Häll på grädden, smaka av med salt och peppar och låt allt bli varmt. Rör ner nästan all parmesan i den heta, avrunna pastan. Lägg upp på ett stort fat och häll såsen över. Sist tomater, färsk basilika och resten av parmesanen. Ät genast!

Inga kommentarer: