02 juli 2007

Tanka grönt


Jag gillar grönsaker. I möjligaste mån ekologiska, enkelt tillagade, smaksatta med olivolja och färska örter. Serverade på italienskt vis som tillbehör eller tillsammans med pasta. Mitt sommartema blir; Tanka grönt. Den här rätten funkar precis lika bra med aubergine. Receptet räcker till två.

Zucchini, mynta och fetaost

2 små zucchini
1 finhackad vitlök
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
1 msk strimlad mynta
1 msk strimlad bladpersilja
1/2 paket fetaost


Skär zucchinin i skivor och dela dem på mitten. Stek dem tillsammans med vitlöken i lite olivolja, de ska knappt bli mjuka. Lägg upp dem på ett fat och smula över fetaosten. Blanda olivolja och citronsaft och häll över zucchinin. Strö över mynta och persilja, lite salt och peppar. Lika gott varmt som kallt.

Inga kommentarer: