04 juli 2007

Snabbare och saftigare kyckling


Jag tycker att det är svårt att grilla kycklingfilé. Även om jag tålmodigt ger dem lång grilltid så blir de ofta rätt torra. Både snabbare och saftigare blir det om man bankar dem tunna. Innan de hamnar på glöden penslar jag med olivolja blandad med färska örter. Olivolja, citron och oregano, olivolja, vitlök och salvia eller olivolja och en salig blandning av de örter som finns hemma. Själva grillningen tar max 3 minuter på varje sida. Supergott tillsammans med en sallad gjord på olika sorters tomater.

Utbankad kycklingfilé

4 kycklingfiléer
2 msk olivolja
1 pressad citron
2 msk hackad färsk oregano

Lägg kycklingen, en i taget, i en plastpåse och banka ut den med knytnäven. Blanda citronsaft med olivolja och till exempel oregano. Spara lite oregano till servering. Smaka av med salt och peppar. Pensla filéerna, dags för grillning. Lite pressad citron och oregano avslutningsvis blir pricken över i.

Inga kommentarer: