16 juli 2007

Lunchbruschetta


Bönor och tomat i blandning med vitlök, olivolja, persilja och citron. På en skiva gott bröd, som jag är för lat för att grilla. Vill tillbaka till Snabba cash av Jens Lapidus så fort som möjligt. Är det en förrätt räcker det till fyra, som lunch till två.

Tomat- och bönbruschetta

1 burk blandade bönor (Zetas eller Kung Markatta)
3 tomater
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 liten finhackad rödlök
saften av en liten citron
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl hackad bladpersilja
1 tsk balsamvinäger eller en nypa socker


Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på fyra brödskivor. Ut och njut.

Inga kommentarer: