06 juni 2007

Nationalrätt



Tillbaka i stan efter en heldag till sjöss. Det gungar betänkligt. Vi firade nationaldagen med att åka ångbåt till Saltkråkan eller Norröra som ön egentligen heter. Tjorven, Båtsman och Stina var mina idoler och bättre sommar än den i filmerna fanns inte. Efter fyra timmar till havs med strålande sol fick vi återse farbror Melkers Snickargården och därefter blev det bad för de modiga. Till lunch åt vi Klassisk Ångbåtsmeny med silltallrik. Man borde äta sill oftare. Här kommer en annan klassiker som serveras varje midsommar.

Soltorkad tomatsill (4 personer)

2 burkar matjessill
1 burk lättcreme fraiche, franska örter

4-5 finhackade inlagda soltorkade tomater
1 pressad vitlök

Häll av spadet på sillen. Om filéerna känns stora kan man skära dem i lite mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en snygg skål och rör om så att allt blandas ordentligt. Klart att servera.

Inga kommentarer: